Mit øl

En af mine fritidsinteresser er ølbrygning.
Jeg startede med at brygge øl sammen med en kammerat i 2005 og det blev til 5 øl sammen, hvorefter jeg har brygget øl alene siden.
Antallet af bryg per år svinger mellem 3 og 13. Jeg lavede 5 bryg i 2005, 9 bryg i 2006, 10 bryg i 2007, 13 bryg i 2008, 4 bryg i 2009, 9 i 2010, 7 bryg 2011, 3 bryg i 2012, 8 bryg i 2013, 3 bryg i 2014, 5 bryg 2015, 5 bryg i 2016, 9 bryg i 2017, 8 bryg i 2018, 4 bryg i 2019, 3 bryg i 2020, 4 bryg i 2021, 1 bryg i 2022, 1 bryg i 2023, forventningen er flere bryg i 2024.

Mit bryganlæg blev anskaffet i 2006 og jeg producerer ca. 20 l. ad gangen.

I 2012 anskaffede jeg et nyt bryganlæg med programmerbart brygprogram og automatisk temperaturstyring, hvilket forkortede processen med ca. 2 timer. Jeg laver stadig 20-25 l. ad gangen.

Hvilke øltyper er det så at jeg laver? Svaret er så mange forskellige som muligt.

Indtil videre er det blevet til; lys og mørk tysk inspireret hvedeøl, tysk inspireret hvedebock, belgisk inspireret hvedeøl, almindelig ale, brown ale, india pale ale, black IPA, blonde, dubbel, tripel, julebryg, bock, doppelbock, kriek, oatmeal stout, chokolade stout, whisky stout, lakrids stout, imperial stout, baltisk porter, barley wine, steam beer, Bamberger røgøl, mørk lagerøl, wienerøl og såmænd også pilsner.

Som det fremgår laver jeg både under- og overgærede øl.